Go to Top

Primer tractor a la finca del Mas Garriga

Avui fem memòria del primer tractor a la finca del Mas Garriga!

La màquina protagonista és el famós Lanz Bulldog D 2416.

Va estar a la finca del 1956 al 1975.

L’any 1921 aquest Lanz es va començar a fabricar a Heinrich Lanz AG de Manheim en la regió de Baden-Württemberg a Alemanya.

Es va comprar nou i va ser una concessió del ministeri d’agricultura. Al Mas Garriga van ser afortunats per ser una de les granges en tenir el dret a comprar-ne un.

El Lanz era un tractor d’importació, blau, sense cabina i molt robust. Pesava 1750kg.

Al Mas Garriga va substituir els bous per llaurar els camps.

El treballs lleugers els continuaven fent els bous “Machos” (animals híbrids de l’encreuament entre burro i cavall). El Lanz era massa potent en aquests casos.

El Lanz tenia uns parafangs a les rodes de darrera amb unes barres per a la subjecció de fins a 4 persones apart del conductor.

El Bulldog era un tractor relativament barat, simple i de fàcil manteniment. Funcionava amb un motor dièsel de 2 temps de 2.6 litres amb un gran cilindre horitzontal de 140mm de diàmetre. Donava 24CV i el seu règim de voltes era 1000rpm.

El pneumàtics tenien càmera d’aire i eren llisos a davant i amb dibuix a les rodes tractores de darrera.

El Lanz Bulldog va tenir més versions amb menys i més potència. A Alemanya era un dels tractors més utilitzats. Es van produir 250.000 unitats. Degut al seu èxit, va ser copiat en altres països com a Polònia amb el de nom de Ursus C-45 i C-451, a Argentina amb nom “Pampa” i a Anglaterra sota la marca Marshall Field.

Va donar molt bon resultat!! Al 1975 es va vendre que funcionava correctament.

Lanz  (1)

Lanz  (2)

Lanz  (4)

Lanz  (3)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

buy facebook likes