Go to Top

Sembra la llavor de la terra

Des de Mas Garriga no perdem la vocació de pagesos que ha acompanyat la masia des de temps immemorials. Per això avui volem recordar i compartir amb vosaltres les collites de finals de primavera i la sembra d’inicis d’estiu. Aquí podeu veure com es recull l’ordi amb la segadora de dimensions inhumanes, però gràcies a la qual avui es pot treballar a més gran escala. Com a curiositat, l’ordi s’assembla molt al blat per la seva forma espigada i aquell que passi amb cotxe per prats i camps de cultiu, fàcilment els confondrà. L’ordi és un cereal emprat en la preparació del malt i la cervesa o com a farratge pels animals, el que és conegut com a “pinso”. Avui tots bevem cervesa, i la cervesa d’ordi fou probablement la primera beguda produïda pels humans del neolític.

WP_000436WP_000433

WP_000434WP_000437

Un cop segat l’ordi, a Mas Garriga arriba la plantació el blat de moro. Podeu veure’l a la imatge en el seu estat incipient. El blat de moro és una planta originària de zones tropicals de Centre Amèrica. Ja era cultivada a la zona de l’actual Mèxic cap a l’any 7000 a.C. Era un aliment bàsic a les civilitzacions Maia i Inca. Amb l’arribada dels europeus a Amèrica es va estendre arreu del món. Actualment és el tercer cereal més important del món després del blat i l’arròs. Com l’ordi, el blat de moro també s’utilitza pel farratge animal. Durant l’estiu, el blat de moro necessita molta aigua, però aquest juliol – diuen ha estat el més plujós en 50 anys- no hem hagut d’estirar gaires vegades el track (l’aspersor gegant amb una llarga mànega enrotllada com els allargadors elèctrics). Però no ens refiem que aquest agost promet ser calorós o això s’intueix. El grill segur que està content! Fins la propera!!


Nit estiuenca,

nit de calor.

L’herba s’asseca,

però jo, no.

Com més fa calda,

més bé jo estic;

ella rondina,

i jo, ric…, ric…

(Joana Raspall, EL CANT DEL GRILL, Serpentines de versos)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

buy facebook likes